• Slide 2

  Grad Opatija

 • Slide 8

  Hotel Uvala Scot, Kraljevica

 • Slide 6

  Hotel Kvarner

 • 5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Slide 11
  Hotel Kvarner - Dvorana Kristal
 • Slide 12
 • Slide 13
 • Riječki Korzo

Logo 2020

Obavještavamo vas da je novi datum održavanja festivala
30.09-03.10.2021. u Opatiji.

Pozivnica

pozivnica baner

Poštovani seniorski i omladinski orkestri,

Pozivamo Vas na 11. međunarodno natjecanje puhačkih orkestara „Mitteleuropa Blasmusikfest 2021" koje će se održati od 30.09. - 03. 10. 2021 u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji, dok će biti u gradu Rijeci (europski grad kulture 2020 ) održana svečana parada puhački orkestra i zajedničko sviranje triju kompozicija na čuvenom riječkom Korzu Svi puhački orkestri i njihovi pratitelji iz daljih mjesta Hrvatske i inozemstva bit će smješteni u hotelu Uvala Scott u Kraljevici, 4 km od Zračne luke Rijeka.

Cilj međunarodnog natjecanja je povećanje kvalitete amaterskog rada, razvijanje međusobne suradnje puhačkih orkestara i popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i regiji srednje Europe i šire. Orkestri iz drugih dijelova svijeta također se mogu prijaviti na natječaj.
Orkestri će se natjecati u tri kategorije seniora (A, B, C) i dvije kategorije mladih (D i E) prema stupnju težine izvedbe.

Program Mitteleurope Blasmusikfest 2021

Program festivala se sastoji iz dva dijela:

1.Natjecateljski dio za puhačke orkestre i Brass bendove (u tri seniorske kategorije i dvije omladinske kategorije) biti će održane u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji.

2. Svečani defile svih orkestara održat će se u Rijeci na poznatoj gradskoj šetnici riječkom korzu. Orkestri sviraju pjesme po vlastitom izboru, nakon toga, svi orkestri zajedno će svirati tri skladbe (Radetzky marsch, Show Time (Abel Lex ) i Serenadu o Opatiji). Organizator je dužan poslati Partiture navedenih triju skladbi nakon registracije orkestra na natjecanje.

1. Natjecateljski dio

U natjecateljskom dijela nastupaju svi orkestri u pet navedenih kategorija (A,B,C,D,E) pred stručnim žirijem od tri ili pet članova s najmanje tri skladbe u trajanju od najviše 30 minuta. Orkestar može slobodno izabrati u kojoj će kategoriji po težini nastupiti na festivalu:

A) Visoka kategorija, B)Viša kategorija, C)Srednja kategorija, te omladinske D i E kategorije.

Orkestri koji se odluče za navedene kategorije A (visoka) B (viša) i C (srednja) i D i E omladinske kategorija izvode tri različite skladbe:

1.) Uvodnu skladbu
2.) Obavezna skladba
3.) Skladba po izboru
Obavezne skladbe za puhačke orkestre po kategorijama:

Kategorije seniori
A) - Stupanj težine 4.5 / 5 - Philip Sparke - Sinfonietta br. 4 - Anglo Music
www.bandmusicshop.com
B) - Stupanj težine 3.5 / 4 - Franco Cesarini - Images of a City - Mitropa Music
www.bandmusicshop.com
C) - Stupanj težine 2.5 / 3 - Jacob de Haan - Ministry of Winds - De Haske Music
www.bandmusicshop.com

Kategorije za mlađe puhačke orkestre
D) - Stupanj težine 2 / 2.5 - Luciano Feliciani - Old American Song - Scomegna Glazbena izdanja
www.scomegna.com
E) - Stupanj težine 1,5 / 2 - Fritz Neubock - Checkpoint - Rundel Verlag
www.Rundel.de

Obavezne skladbe za Brass Bends – starije i mlađe kategorije

A ) Stupanj težine -5-6 - Johan de Meij - Extreme Make-Over - Amstel Music
www.bandmusicshop.com
B) Stupanj težine - 4-5 - Jan de Haan - The patriots - De haske Music
www.bandmusicshop.com
C) Stupanj težine - 3-4 - Oliver Waespi - Theme and Variations - Beriato Music
www.bandmusicshop.com
D) Stupanj težine -2-3 - Jacob de Haan - Bliss - De Haske Music
www.bandmusicshop.com
E) Stupanj težine 1.5 / 2 - Ennio Salvere - A social Suite - Molenaar edition
www.molenaar.com

Redoslijed izvođenja obavezne i skladbe po izboru nije zadan, može biti zamijenjen pri izvođenju no mora biti prije nastupa propisno najavljen žiriju. Uvodna skladba neće biti ocjenjena, ona se samo izvodi za zagrijavanja orkestra pred ocjenjivanje obavezne i skladbe po izboru.
Izbor obavezne glazbe određuje kojoj će kategoriji orkestar pripadati.
Skladba po izboru mora imati isti ili viši stupanj težine u odnosu na obaveznu glazbu.
Ta skladba mora biti ili koral ili marš visoke umjetničke vrijednosti. Instrumentalne ili vokalno solističke skladbe neće biti dopuštene na natjecanju.
Kotizacija za festival za kategorije A, B, C D i E iznosi 1750 kuna po orkestru. Svi sudionici festivala dobiti će festivalsku brošuru sa slikama svojih orkestara i kompozicijama te kratkim opisom orkestra.
Smještaj puhački orkestara sa njihovom pratnjom je u hotelu Uvala Scott u Kraljevici a po potrebi sa višim cijenama i u Hotelima Jadran u Rijeci

Molimo vas, za organizacijska pitanja (prijavnicu za natjecanje, smještaj u hotelu Uvala Scott i druga organizacijska pitanja kontaktirate nas na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za glazbena pitanja u svezi natjecanja kontaktirajte predsjednika žirija gosp .Matteo Firmi na engleskom ili talijanskom jeziku: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.blasmusikfestival.net (Mitteleuropa Blasmusikfest 2021. Opatija)

Opatija biser Jadrana! Rijeka - Europski grad kulture 2021. godine!