• Slide 2023 2

  Omišalj

 • Slide 2023 1

  Društveni dom, Omišalj

 • Slide 8

  Hotel Uvala Scot, Kraljevica

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Slide 12
 • Slide 13
 • Riječki Korzo

Logo 2020

Pozivnica

blass 2023

Poštovani puhački orkestri i bendovi,

Pozivamo Vas na 11. međunarodno natjecanje puhačkih orkestara i trubački bendova „Mitteleuropa Blasmusikfest 2023" koje će biti održano (od  04.05.do 07. 05.2023) u novoj dvorani  Društvenog centra u Omišlju na otoku Krku. Svečani mimohod puhačkih orkestra i bendova te zajedničko sviranje triju kompozicija biti će održano u gradu Rijeci na poznatom riječkom Korzu. Svi puhački orkestri i njihovi pratitelji iz daljih mjesta Hrvatske i inozemstva bit će smješteni u hotelu Uvala Scott u Kraljevici koja je udaljena 7 km od Omišlja i 6 km od Zračne luke Rijeka.

Cilj međunarodnog natjecanja je povećanje kvalitete amaterskog rada, razvijanje međusobne suradnje puhačkih orkestara i popularizacija puhačke glazbe u Hrvatskoj i regiji srednje Europe i šire. Orkestri iz drugih dijelova svijeta također se mogu prijaviti na natječaj.
Orkestri će se natjecati u tri kategorije seniora (A, B, C, D) i  jedna početnička kategorija mladih ( E) prema stupnju težine izvedbe.

Program Mitteleurope Blasmusikfest 2023

Program festivala se sastoji iz dva dijela:

 1. Natjecateljski dio za puhačke orkestre i  bendove biti će održano u novoizgrađenom
  Društvenom Centru u Omišlju na otoku Krku.
 2. Svečani defile svih orkestara održat će se u Rijeci na poznatoj gradskoj šetnici riječkom korzu. Orkestri sviraju pjesme po vlastitom izboru, nakon toga, svi orkestri zajedno sviraju tri skladbe (Radetzky marsch, Show Time (Abel Lex ) i Serenadu o Opatiji). Organizator je dužan poslati Partiture navedenih triju skladbi nakon registracije orkestra na natjecanje.
 3. Natjecateljski dio

U natjecateljskom dijela nastupaju svi orkestri u pet navedenih kategorija (A,B,C,D,E) pred stručnim žirijem od tri ili pet članova s najmanje tri skladbe u trajanju od najviše 30 minuta. Orkestar može slobodno izabrati u kojoj će kategoriji po težini nastupiti na festivalu:

Orkestri koji se odluče za neku od navedenih kategorije izvode tri različite skladbe:

1.) Uvodna skladba  
2.) Obavezna skladba 
3.) Skladba po izboru 

Obavezne skladbe za puhačke orkestre po kategorijama:

Kategorije seniori

A) - Stupanj težine   5 - David Maslanka - The seeker –maslanka press.com
B) - Stupanj težine   4 - Franco Cesarini - Images of a City - Mitropa Music
www.bandmusicshop.com
C) -Stupanj težine    3 - Jacob de Haan - Ministry of Winds - De Haske Music
www.bandmusicshop.com

D) - Stupanj težine5- Matteo Firmi - Slovenian Dances
starmusicpublishing.com

Kategorija za mlađe puhačke orkestreE) - Stupanj težine    1,5 / 2 – Flex  Band - Williams Owen - Carpathia - Fjh Music press.

Obavezne skladbe za Brass Bends – starije i mlađe kategorije

A ) Stupanj težine -5-6 - Johan de Meij - Extreme Make-Over - Amstel Music 
www.bandmusicshop.com
B) Stupanj težine - 4-5 - Jan de Haan - The patriots - De haske Music 
www.bandmusicshop.com
C) Stupanj težine - 3-4 - Oliver Waespi - Theme and Variations - Beriato Music 
www.bandmusicshop.com
D) Stupanj težine -2-3 - Jacob de Haan - Bliss - De Haske Music
www.bandmusicshop.com
E) Stupanj težine 1.5 / 2 - Ennio Salvere - A social Suite - Molenaar edition
www.molenaar.com

Redoslijed izvođenja obavezne i skladbe po izboru nije zadan, može biti zamijenjen pri izvođenju no mora biti prije nastupa propisno najavljen žiriju. Uvodna skladba neće biti ocjenjena, ona se samo izvodi za zagrijavanja orkestra pred ocjenjivanje obavezne i skladbe po izboru.
Izbor obavezne glazbe određuje kojoj će kategoriji orkestar pripadati.
Skladba po izboru mora imati isti ili viši stupanj težine u odnosu na obaveznu glazbu.
Ta skladba mora biti ili koral ili marš visoke umjetničke vrijednosti. Instrumentalne ili vokalno solističke skladbe neće biti dopuštene na natjecanju.
Kotizacija za puhačke orkestre na festivalu (za kategorije A, B, C, D i E)  iznosi 300 eura po orkestru. Kotizacija za trubačke bendove iznosi 270 eura po bendu. Svi sudionici festivala dobiti će festivalsku brošuru sa slikama svojih orkestara i bendova te s kompozicijama i kratkim  opisom orkestra. 

Smještaj puhački orkestara sa njihovom pratnjom je u hotelu Uvala Scott u Kraljevici koja je udaljena 7km od novo izgrađene dvorane Društvenog centra u Omišlju.
Puhački orkestri i bendovi u slobodno vrijeme mogu koristiti turističke vodiče za obilazak grada Rijeke i Opatije. Krajnji rok prijava za natjecanje je 30.03.2023. godine.

Molimo vas, za organizacijska pitanja (prijavnicu za natjecanje, cijenu smještaja u hotelu Uvala Scott i druga organizacijska pitanja kontaktirajte nas na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Za glazbena pitanja u svezi natjecanja kontaktirajte predsjednika žirija gosp .Matteo Firmi na engleskom ili talijanskom jeziku: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

www.blasmusikfestival.net (Mitteleuropa Blasmusikfest 2023. Kvarnerska rivijera) 

Kvarnerska rivijera: 
Rijeka - Europski grad kulture 2020 ! Opatija biser Jadrana!
Omišalj lijepa hrvatska otočka turistička destinacija!