• Slide 2023 2

  Omišalj

 • Slide 2023 1

  Društveni dom, Omišalj

 • Slide 8

  Hotel Uvala Scot, Kraljevica

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Slide 12
 • Slide 13
 • Riječki Korzo

Vijesti o završenom 9. međunarodnom festivalu puhačke glazbe i rezultatima natjecanja 2018 u Opatiji

U Opatiji i gradu Rijeci od 27.04. – 28.04. održan je 9. međunarodni festival puhačke glazbe „Mitteleuropa Blasmusikfest 2018“. 
Na dvodnevnom festivalu sudjelovalo je desetak orkestara iz Austrije Slovenije i Hrvatske sa oko 500 puhača i 4 skupine mažoretkinja iz grada Rijeke, Opatije i Lovrana.
Prvi dan festivala bio je revijalnog karaktera i održan je u gradu Rijeci na riječkom korzu gdje su osim orkestara iz inozemstva nastupila i tri domaća orkestra : Glazbeno društvo Spinčić Kastav sa riječkim mažoretkinjama (seniorke i juniorke), Puhački orkestar Lovran sa Opatijskim i Lovranskim mažoretkinjama te Gradska glazba Delnice koji su svojom koreografijom na riječkom korzu oduševile sve prisutne.
Na Jadranskom trgu nakon svečanog mimohoda orkestri i mažoretkinje su zajedno odsvirali 4 skladbe Najdraža Rijeko, Serenada o Opatiji, Show Time i Radetzky marš.

Drugi dan (27.04.2018) održano je natjecanje puhački orkestara u kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic u Opatiji u tri seniorske kategorije i jednoj omladinskoj kategoriji.
U najtežoj kategoriji A prvo mjesto osvojila je Bauernkapelle Eberschwang iz Austrije osvojivši 96,30 bodova. Zlatnu plaketu uručio je predsjednik žirija Branimir Slokar a nagradu trubu Yamahe YTR2330 u ime sponzora Euro Unita iz Čakovca Dalibor Novak.
Limena Glazba Sv. Ana Rozga iz Dubravice kod Zagreba je sa 71,90 bodova u A kategoriji osvojila 3. mjesto i brončanu plaketu i nagradu set udaraljki od organizatora festivala..

U drugoj B kategoriji je austrijski orkestar Musikkapelle Pischeldorf sa 89,60 bodova osvojio prvo mjesto te dobio zlatnu plaketu i nagradu Flautu Preludu by Con Selmer koju je u ime organizatora natjecanja uručio predsjednik organizacijskog odbora festivala Damir Milić.

Drugo mjesto u B kategoriji je osvojio Pihalni orkestar Vrhpolje Vipava sa 84,90 i srebrenu plaketu i set udaraljki Lion –Style. 12 instrumt. set.
Treće mjesto u B kategoriji je osvojio Goriški pihalni okester iz Nove Gorice sa 77,10 bodova i dobio je brončanu plaketu i set udaraljki Lion – Style. 12 instrument. set.

U trećoj C jakosnoj kategoriji Hardis - Jugendmusikante Hard iz Austrije osvojio je 71,40 boda i dobio je priznanje za osvojeno treće mjesto dok je u omladinskoj D kategoriji Jugendorchestar Haag iz Austrije sa 71,20 također osvojio treće mjesto i dobio priznanje.
Peteročlani međunarodni žiri u sastavu predsjednik žirija Branimir Slokar i članovi žirija Giorgio Praselj, Mateo Fermi, Vanja Lisjak i Marjan Orešković, proglasio je njihovu obaveznu kompoziciju: „Music for festival“ od Philipa Sparke za najbolje izvedenu kompoziciju natjecanja. U ime organizatora festivala zlatnu plaketu dodijelio je predsjednik žirija gosp. Branimir Slokar, također je gosp.Slokar dodijelio i zlatnu plaketu za najboljeg dirigenta festivala gosp. Matjažu Medenu iz Pihalnog orkestra Vrhpolje - Vipava (Slovenija)

Jubilarni 10 međunarodni puhački festival Mitteleuropa Blasmusikfest 2019 biti će održan istovremeno sa „Adriatic Music Fair 2019“ prvim međunarodnim sajmom muzičkih instrumenata i opreme od 25.04 - 28.04 u gradu Rijeci
europskoj prijestolnici kulture 2020 godine.